ONTDEK AGRIOM

veredeling, veredeling, marketing, marketing, onderzoek, onderzoek, advies


over ons

Agriom is een veredelingsbedrijf gericht op de ontwikkeling van siergewassen en kleinfruit.

Rondom het centrale veredelingsbedrijf in De Kwakel staan een zevental joint-venturebedrijven die elk excelleren in een specifieke teelt. Het zijn dochterondernemingen, veelal met internationaal opererende of buitenlandse aandeelhouders die zijn ingericht om het veredelingssucces van eerdere jaren in de betreffende markt een gezicht te geven. Deze aandeelhouders zijn excellente bedrijven met een toppositie op de wereldmarkt. Agriom neemt deel in elk van deze joint-ventures.

Samen met haar partners volgt Agriom de wereldwijde bewegingen in de sierteelt en fruitteelt op de voet. Implementatie van in de markt veranderende vragen naar eigenschappen of kleuren is een continu proces van ontwikkeling en selectie.

Veredeling als dienstverlening
Naast de veredelingswerkzaamheden binnen de joint-venturebedrijven wordt ook veredeling en onderzoek gedaan in opdracht van collega-vermeerderings- en/of productiebedrijven en bieden wij externe ondersteuning van veredelingswerk.

Onze begeleiding kan variëren van advisering tot aan de volledige opzet en uitvoering van een veredelingsproject. Ook voert Agriom aan veredeling verwant onderzoek uit.

 

Tabletensia® van HBA prijswinnaar op IPM 2018

HBA viel op de eerste beursdag van de IPM in de prijzen met de bijzondere noviteit Tabletensia®. De jury waardeerde met name de speciale groeivorm van Tabletensia® ‘Saxtabdar’, waardoor deze uitermate geschikt is voor schaalbeplanting en attractieve tafeldecoraties. De rijkbloeiende en uitstekend vertakkende Tabletensia® kleurt prachtig door en is tot in de herfst een blikvanger op het terras, in huis en tuin. ‘Een veelbelovende uitbreiding van het brede spectrum van hortensia’s.’ Het prijswinnende ras wordt exclusief door Kötterheinrich als halfwasplanten aangeboden. Meer info over onze hortensiarassen bij Hortensia of op de site van Hydrangea Breeders Association.

 

Datum
Beurs /
Open huis
Stand
Deelname
23-26 Jan '18 IPM Essen  1 B29 HBA
12-15 Juni '18  FlowerTrials, Agriom   Agriom, HBA
WAC, Perfecta Breeding
diverse  pot- en
tuinplanten

 

Om het veredelingswerk goed uit te kunnen voeren heeft Agriom de beschikking over 7000 m2 kasruimte. Elk gewas heeft hierbij een eigen afdeling met optimaal klimaat. De houdbaarheid van de producten kan worden getoetst in een uitbloeiruimte onder gestandaardiseerde omstandigheden. Daarnaast heeft Agriom speciale ruimtes voor ziekteresistentietoetsen en is er een weefselkweeklaboratorium aanwezig, waar - indien gewenst - een snelle vermeerdering van nieuwe producten kan plaatsvinden. Ook kunnen hier andere veredelingsondersteunende activiteiten worden gedaan, zoals bijvoorbeeld mutatiebehandelingen, virusvrij maken, ploïdie-modificaties en embryo rescues. Het veredelingswerk wordt uitgevoerd door academici (Wageningen Universiteit) en assistenten.

De basis van het veredelingswerk van Agriom is de klassieke plantenveredeling. Door optimaal gebruik te maken van de natuurlijke genetische variatie die in elk gewas bestaat, is het zeer goed mogelijk om tot verbetering van het sortiment te komen. Rassen met betere teelteigenschappen en een superieure kwaliteit zijn hiervan het resultaat. De door het Nagoyaprotocol opgelegde registratieverplichtingen worden binnen ons programma volledig nageleefd.

Naast de begeleiding van veredelingsprojecten en onderzoek heeft Agriom in de loop der jaren ook veel commerciële ervaring opgedaan, met name op buitenlandse markten. Deze (inter)nationale betrokkenheid bij de commerciële ontwikkeling van diverse producten staat garant voor een resultaatgerichte aanpak. De combinatie van 'kennis' en 'product' en de nauwe samenwerking tussen commercie en wetenschap, zijn al uiterst succesvol gebleken. O.a. in de gewassen hydrangea, chrysant, kalanchoe, roos, potroos, hibiscus, spathiphyllum, begonia, Euphorbia fulgens, poinsettia en Nieuw Guinea Impatiens heeft de werkwijze van Agriom geleid tot de introductie van nieuwe rassen.


diensten

Agriom biedt op diverse terreinen haar expertise aan: veredeling, advies, onderzoek en marktontwikkeling.

Veredeling

Agriom is in staat om zowel kleinschalige als grootschalige veredelingsprogramma’s in vele gewassen op te zetten, dankzij de academische kennis in combinatie met een ruime praktijkervaring in vele sierteelt- en kleinfruitgewassen.

Consultancy

Door haar brede kennis van subsidieregelingen voor het starten van nieuwe projecten in combinatie met een efficiënte en effectieve werkwijze om een project op te zetten, is Agriom bij uitstek de geschikte partner als het gaat om het opstarten van een nieuw veredelingsprogramma. Onder professionele begeleiding worden de diverse stappen doorlopen om tot het gewenste resultaat te komen.

Marktontwikkeling

Door het brede netwerk van distributeurs en partners is Agriom nauw betrokken bij internationale ontwikkelingen en trends in de markt. Door hier in haar veredelingsactiviteiten bijtijds op te reageren is Agriom in staat om voor haar partners producten te ontwikkelen waar de markt om vraagt.

Onderzoek

Agriom heeft de beschikking over faciliteiten om op diverse vlakken sierteeltgerelateerd onderzoek te doen. Denk hierbij aan houdbaarheidstesten, maar ook literatuuronderzoek. Door haar nauwe contacten met o.a. Wageningen Universiteit, blijft Agriom up-to-date v.w.b. de laatste ontwikkelingen.


Proces

Doel, opzet en uitvoering van een veredelingsprogramma worden in nauwe samenspraak met de opdrachtgever vastgesteld. Agriom’s internationale netwerk en kennis van markten in binnen- en buitenland garanderen succes bij de introductie van nieuwe rassen.

Plan

Samen met de partner bespreekt Agriom de doelen waarnaar gestreefd wordt. Deze worden verwerkt in een kruisingsprogramma, dat stap voor stap gevolgd wordt.

Kruisingswerk

Op basis van het kruisingsresultaat wordt het programma zo nodig aangepast om de gestelde doelen te bereiken.

Marktontwikkeling

In samenwerking met de partner worden die rassen geselecteerd die de doelen halen, dan wel zo dicht mogelijk benaderen. Met behulp van elkaars kennis worden de rassen vervolgens op de juiste wijze, met de juiste promotie in de markt gezet.


Onze Gewassen

Agriom heeft sinds de start van haar veredelingsactiviteiten in 1985 resultaten geboekt met haar partners in een breed scala aan sierteelt - en kleinfruitgewassen.


Hortensia


Kleinfruit


Kalanchoe


Nieuws

Nieuws van Agriom en haar partners.


contact

Het team van Agriom verwelkomt u graag.

Telefoon

+31 (0) 297-344078

email

info@agriom.nl
of gebruik onderstaand formulier

adres

Achterweg 58a
1424PR De Kwakel
The Netherlands


Route

A4 Amsterdam - Den Haag, afslag Aalsmeer (N201).
N201 richting Aalsmeer, rondweg om Aalsmeer volgen, door Waterwolftunnel, N201 vervolgen tot kruising met N231 (Legmeerdijk). Rechtsaf richting Kudelstaart/De Kwakel. N231 ca 4,5 km vervolgen tot 100 m na benzinepomp. Rechtsaf en links aanhouden: Achterweg.

A2 Utrecht - Amsterdam, afslag Vinkeveen(N201).
N201 richting Vinkeveen vervolgen langs Mijdrecht en Uithoorn tot kruising met N231. Linksaf richting FloraHolland/Kudelstaart/De Kwakel. N231 ca 4,5 km vervolgen tot 100 m na BP benzinepomp. Rechtsaf en links aanhouden: Achterweg.